Жито Интеграл ги подржа студентите од IAESTE Macedonia

Жито Интеграл, во своите стремежи да биде општествено одговорна компанија, на свое задоволство ги подржа студентите од IAESTE Macedonia – Меѓународна организација за размена на студенти од теничките факултети на нивниот Семинар за развој на ИАЕСТЕ кој се одржа на 5-ти и 6-ти мај 2017 година. На настанот присуствуваа повеќе од 60 делегати, претставници на […]

Зошто да одберете ржан леб?

Покрај придобивките од интегралното брашно, спојот со `ржано брашно прават една совршена комбинација за вашата благосостојба. `Ржаниот леб содржи есенцијални хранливи материи и способни за одржување на нормално функционирање на телото и да се обезбеди заштита од разни болести.Покрај другите корисни својства, ’ржаниот леб има малку калории, па можете да го користите без многу да […]

Пченка – житарка богата со антиоксиданти и бројни витамини кои се грижат за вашето здравје

Кога бараме храна богата со антиоксиданси, за која се верува дека штити од појава на рак и други заболувања, обично размислуваме за егзотично овошје и редок зеленчук. Но, докажано е дека и житариците, а особено пченката, се богати со антиоксиданси. Пченката е богата со: диететски влакна, кои го намалуваат холестеролот во крвта, со фолнакиселина, која […]