Зошто да одберете ржан леб?

Зошто да одберете ржан леб?

Покрај придобивките од интегралното брашно, спојот со `ржано брашно прават една совршена комбинација за вашата благосостојба.
`Ржаниот леб содржи есенцијални хранливи материи и способни за одржување на нормално функционирање на телото и да се обезбеди заштита од разни болести.Покрај другите корисни својства, ’ржаниот леб има малку калории, па можете да го користите без многу да ја зголемите телесната тежина.
Во `ржанлебсе содржанипоголемиотделнапознатикориснисостојки: витамини Б, витамин Ц, А, Е, ПП, H, флуор, манган, јод, сулфур, калциум, магнезиум, цинк, железо, калиум, како иаминокиселини и минералнисоли.

Со ’ржан леб телото се ослободува од штетните токсини, исто така ја прочистува крвта, одржува нормално ниво на инсулин.

’Ржаниот леб се користи и е корисен:
• За нормализација на метаболизмот;
• За борба против витаминскиот дефицит;
• За нормализација на гастроинтестиналниот тракт;
• пригубењенасилата, анемија, низокхемоглобин;
• За превенција на кардиоваскуларни болести;
• За намалување на тежината;
• За намалување на ризикот од рак;
• При депресија, стрес, болести на нервниот систем;
• При дијабетес
• При гихт и ризикот од таложење на жолчни камења.

Оставете коментар

Вашата емаил адреса нема да биде објавена.